Συνταγή: Ψάρι Ψητό στο Φούρνο

Η συνταγή για ψάρι ψητό στο φούρνο είναι μία υγιεινή και νόστιμη επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα νόστιμο γεύμα με λίγες θερμίδες. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα φαγητό που θα ενθουσιάσει την οικογένειά σας.

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο ψαριού (προτιμήστε λευκό, μη λιπαρό ψάρι όπως λαυράκι ή μπακαλιάρο)
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Λεμόνι για τη στρώση
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκα βότανα για γαρνίρισμα (δεντρολίβανο, φλούδα λεμονιού)

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Καθαρίστε το ψάρι και στρώστε το σε ένα ταψί. Στρώστε πάνω από το ψάρι τις λεπτές φέτες λεμονιού. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο.

Ψήστε το ψάρι στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ψηθεί και να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα. Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρετε το ψάρι ψητό μαζί με τα φρέσκα βότανα γαρνίρισμα. Μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο με πατάτες φούρνου ή ρύζι.

Τρικ για την Επιτυχία

  1. Επιλέξτε φρέσκο ψάρι υψηλής ποιότητας για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.
  2. Μην ξεχνάτε να προθερμάνετε το φούρνο για ομοιόμορφο ψήσιμο.
  3. Προσθέστε τα φρέσκα βότανα μετά το ψήσιμο για περισσότερη γεύση.

Ακολουθώντας αυτήν την απλή συνταγή, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα γευστικό και θρεπτικό γεύμα για την οικογένειά σας. Απολαύστε το ψάρι ψητό στο φούρνο με τους αγαπημένους σας ανθρώπους και απολαύστε μια υγιεινή γαστρονομική εμπειρία!

Ποιο είναι το καλύτερο είδος ψαριού για ψήσιμο στο φούρνο;

Ένα από τα καλύτερα είδη ψαριού για ψήσιμο στο φούρνο είναι το λαυράκι, λόγω της νοστιμιάς και της υγιεινής διατροφικής του αξίας.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος προετοιμασίας του ψαριού πριν το ψήσιμο στο φούρνο;

Ένας καλός τρόπος προετοιμασίας του ψαριού πριν το ψήσιμο είναι να το αφήσετε να ξεπαγώσει φυσικά στο ψυγείο, να το αφαιρέσετε τυχόν κόκκους και να το αφήσετε να απορροφήσει αρωματικές μαρινάδες.

Ποιες είναι οι καλύτερες μαρινάδες για το ψάρι πριν το ψήσιμο στο φούρνο;

Κάποιες από τις καλύτερες μαρινάδες για το ψάρι πριν το ψήσιμο είναι λεμονοσάλτσα, σκόρδο, ελαιόλαδο, φρέσκα βότανα όπως δεντρολίβανο και δυόσμος.

Ποιος είναι ο κατάλληλος χρόνος και θερμοκρασία ψησίματος για το ψάρι στο φούρνο;

Ο κατάλληλος χρόνος και θερμοκρασία ψησίματος για το ψάρι στο φούρνο εξαρτάται από το είδος του ψαριού, αλλά συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 20-30 λεπτών στους 180-200 βαθμούς Κελσίου.

Ποιοι είναι οι καλύτεροι συνοδευτικοί μεζέδες για το ψάρι ψητό στο φούρνο;

Κλασικοί συνοδευτικοί μεζέδες για το ψάρι ψητό στο φούρνο είναι ψητές πατάτες, ψητά λαχανικά όπως ντομάτες και πιπεριές, αλλά και φρέσκο ψωμί με ελαιόλαδο και αλάτι.

Βατραχια Κριτικη 2023Χειλού Ψάρι: Ολοκληρωμένος ΟδηγόςΣύνδρομο Άντισον: Νόσος Addison στον ΣκύλοΓουνά Ψάρι: Η Πιο Κομψή Τάση για την Προσεχή ΣεζόνΨάρι Γερμανός: Ο θησαυρός και ο κίνδυνος στη θάλασσαΣημάδια που δείχνουν ότι η γάτα πεθαίνειΠαγίδες για Γάτες: Πώς να Προστατεύσετε το Κατοικίδιό ΣαςΨάρι Μυλοκόπι – Τιμή και Χρήσιμες ΠληροφορίεςΤο Άλογο του Πολέμου: Ένας Πολύτιμος Σύμμαχος